Dagens hälsotips: Planering och prioritering

Vad jag brukar göra är att vakna tidigt och starta dagen med träning. Är du en sådan som jag som behöver frukost innan du tränar (vilket jag behöver om jag inte ätit mat efter kl 18 dagen innan) så stig upp 1 timma tidigare än du brukar, ät en minifrukost (te.x. en banan), gå ut och motionera 30min, kom hem och ät resten och gör iordning dig. Allt handlar om att både planera och prioritera. Prioterar du bort träningen och hittar på ursäkter får du helt enkelt skylla dig själv om du inte blir mer vältränad eller inte går ner i den takt du vill.


Startar dagen med promenad!


Dagens hälsotips: Skaffa en hälsokalender


Vet inte om jag sagt det här innan, men skaffa en hälsokalender (finns på Bokia & Akademibokhandeln) där ni skriver ner mål den veckan (hur mycket ni vill gå ner/lägga på er och vad ni har planerat att äta. Sedan fyller ni i vad ni faktiskt åt och hur mycket ni faktiskt tränade. Det kommer att hjälpa dig att hålla koll på dina mål och vad du gör för att nå dem. En bonus är att forskare har visat att folk som håller matdagbok tenderar till att faktiskt lyckas uppnå det de vill ;)

Dagens hälsotips

Har bestämt mig för att skapa en ny kategori här på bloggen: Dagens hälsotips. Den kommer bestå av tips om träning, hälsa, skönhet och allt annat som har med välmående att göra. Ska försöka lägga in något varje dag, lovar!


Veckans mål

Mitt mål den här veckan är att gå ner 2kg. Det är mycket, jag vet, men jag känner att jag har ätit lite för mycket I helgen i och med min födelsedag och jag ser att magen börjar stå ut igen.

Ni vet väl att 3500kcal motsvarar 1/2 kg fett? Förbränner du alltså 500kcal om dagen varje dag i vecka så tappar du ett halvt kilo (var reasonable gällande mat också). Mitt mål är därför att genom träning förbränna 1000kcal om dagen och låta min vardagsmotion ta hand om resten av kalorierna.

Såhär ser min träningsvecka därmed ut:


TIPS:
Jag vet att det ser ut att ta en hel del tid från min vardag och på sätt och vis är det sant. Dock så försöker jag placera in träningen som en del av dagen och de dagarna ni ser att jag ska promenera I 2 timmar så innebär det att jag ska promenera till och från skolan.

TEMAVECKA 1 - VEGETARISKTFör att inte jag ska tröttna på all mat så har jag bestämt mig för att testa på massa nya grejer. Den här veckan ska jag till exempel köra helt vegetariskt. Äter dock tonfisk till så att jag blir tillräckligt mätt ibland.
Jag ska även testa på lite olika träningsformer varje vecka för att göra det hela mer intressant så denna veckan ska jag gå på yogaklasser (det är gratis här i Hawaii) imorgon och på torsdag.

Flera av er har sagt att ni tycker om att jag skriver om mina mat- och träningsvanor och att det inspirerar er till att göra detsamma. This makes me very happy.Om ni tycker det är intressant så kan jag lägga ut recept och sådant så att ni kan laga samma mat som jag gör. Vad tycker ni?


TIPS: Om du inte har råd eller vill lägga ner pengar på att testa på klasser så finns alltid Youtube eller biblioteket där du kan hyra träningsdvder gratis. Skriv in t.ex. beginners yoga och kör 30-60min 2-3 ggr I veckan. Who knows, du kanske finner en ny hobby?

20th Birthday
Jag har haft en alldeles underbar födelsedag. På morgonen blev jag bjuden på frukost av min kära Morgan & fick en jättefin lei (Hawaiianska blomhalsband ni vet) eftersom man får det när man firar någonting här. Vi åkte och snorklade och såg massa fina, fina fiskar i Hanauma Bay sedan med ett par andra kompisar. Det var tyvärr inte världens bästa väder men never mind about that. Blev bjuden på cheesecake (smakade som a little piece of heaven, I must add) av Judith och sedan åt vi en jättegod (och tyvärr dyr) middag på Cheesecake Factory innan vi gick vidare och drack lite vin och öl. 

Fick tyvärr inga samtal från Sweden (inte ens pappa buhu) men jag hade det så bra här ändå så det gjorde inget :)

Dagens Outfit

klänning - Urban outfitters STHLM. 1300 SEK.

1 år sedanIbland så kan ett litet val avgöra din framtid. Hade Jonna & jag valt att inte lämna hotellet och allt som skedde den dagen inte hände så hade jag inte vart där jag är idag. Förmodligen hade jag vart fast som Au-Pair någonstans här i USA och inga planer på att plugga vidare. Tänk att det kom något bra ur någonting så dåligt. I och med det kan jag inte säga att jag ångrar det riktigt för jag tror att det var det ödet ville ta mig till :)

Steve Madden


Ny väska som jag fyndade för bara $27! Finare i verkligheten haha...Treat Yourself

Det är viktigt att belöna dig själv när du lyckats nå dina delmål/mål. Idag belönade jag mig själv med att färga håret och köpa lite småsaker!

PillsOk, det är egentligen inte bantningspiller men det är piller som ökar fettförbränningen när man tränar. Ska testa och se om det funkar. Toodles!

Favorite BreakieGrovt bröd med aubergine, 2 skivor kalkonskinka, ett ägg & zuccini on the top. Och ett halvt glas sojamjölk. Antal kcal totalt (1 tsk olja för stekning inkl.)? Bara 314.

Jillian Michaels 30-days shred

Ok, nivet Jillian Michaels DVDn i ett par inlägg nedan som jag köpte i förrgår? Det är 20-mins träning varje dag och det är supereffektivt. Lika effektivt som att träna på gymmet i 2h. Judith och jag testade igår och idag och man svettas sönder redan under uppvärmningen och jag garanterar att kroppen värker efter två gånger. Om du vill få fina muskler och tona ner kroppen: investera i den! Följer du den till punkt och pricka kan JAG garantera dig resultat. 

Förutom den formen av träning idag så har jag vart ute på en jogging. Bort med latheten I say!

Do Something You Usually Wouldn't


parasailing

En sak som hjälper självtroendet är att göra något man inte tror att man klarar av. Nästan ingenting är omöjligt men det betyder inte att det inte är svårt för det. Jag utmanar mig själv helt enkelt. Kan inte förlora på något sätt: misslyckas jag så vet jag att jag hade rätt från början och klarar jag det så är jag bättre än jag trodde mig vara. Så pusha på!

Min utmaning den här gången är att klara av Pussycat Dolls-workouten. Den må se lätt ut men jag som inte är bra på koreografier har seriösa issues med den. Ger mig själv en månad att klara av koreografin. I’ll get back to you om how it’s going for me ;)

En värre grej jag ska göra på min födelsedag nu på lördag är parasailing. Vi får se hur det går mina vänner, vi får se.

Just After Sunset At Waikiki Beach


GuessKöpte en skjorta inne på Guess häromdagen. Den var på REA och kostade $45. Blir ungefär 315kr. Älskar den!Start From Scratch


När ni börjar träna efter en lång tid utan träning, börja på nybörjarnivån. Nej, dra inte igång träningen med världens självförtroende och hårdträna. Ain’t gonna work buddy. Jovisst, första veckan lär du klara det galant för att sedan krascha och återigen hamna i det där stadiet då du inte tränar alls. Trust me, I’ve been there a thousand times. Börja långsamt och jobba dig sakta men säkert uppåt!

Och for the love of God, ”på måndag” (syftar på att man tänker att man ska börja på måndag), tar dig ingenvart. Du kan INTE hova i dig skräpmat i flera dagar och sedan börja träna osv på måndag. På tisdag, oftast när man misslyckats för att man har svårt att ställa om sig, så tänker man samma sak igen och det blir en ond cirkel. Hur tror ni jag har hamnat här? Tänk istället: ”Jag börjar nu.” Släng in en bit träning samma kväll eller planera in en form av träningen på morgonen dagen efter.

Har gått ner 3kg och en storlek nu. Glad Maria!

Vilken är DIN träningsform?


Variera din träningsform! 

Ok, alla fungerar olika. Jag gillar styrketräning medan du kanske gillar konditionsträning. När man drar igång med träningen så är det viktigt att hitta en träningsform som du inte avskyr, utan som du faktiskt ser fram emot. För er som inte gillar att träna överhuvudtaget så rekommenderar jag Zumba. Alla gillar Zumba, come on. Jag gillar inte att dansa i klasserna på gymmet. BIG NO NO. Har nog aldrig stannat ett helt aerobicspass utan brukar fly efter en kvart eller så. Men Zumba är otroligt roligt, man behöver inte vara bra för det är så simpla steg och musiken så rytmisk att man drar på smilbanden och bara hänger med.

I och med att jag inte har något gymkort så har jag istället köpt in lite saker som vikter, träningsmatta, hopprep, resistansband och tränings-DVD-er. Jag försöker variera min träning lite så att det inte blir enformigt heller: även om jag föredrar styrketräning så får jag ändå in lite kondition varje dag. Det blir som en god cirkel då båda formerna av träning hjälper varandra.

Pride

image description

Ett par andra saker jag är riktigt stolt över är att jag lyckats börja plugga mycket igen, borsta tänderna regelbundet och träna regelbundet och slutat äta skräpmat på heltid. Jag har seriöst nästan enbart ätit skräpmat de senaste åren (med vissa perioder borträknade). Nu äter jag visserligen skräpmat en gång i veckan men det behöver jag. Jag har bytt ut nästan all min mat mot organisk och färsk mat om jag tycker om. Jag har börjat äta nyttiga saker som jag alltid avskytt som t.ex.) sojamjölk, tomater, zuccini, avokado etc.

It's OK to be Proud


Det är ok att vara stolt över sig själv. Faktiskt. Man borde tala om för sig själv vad man är stolt över att ha åstadkommit eller vad någon del av ens personlighet som man tycker bättre om. Sluta vara pessimister!

Jag kan börja med att säga att jag, idag, är stolt över att ha lyckats jogga i över fyra minuter utan att behöva stanna och flera gånger dessutom. Det kunde jag inte för 4 veckor sedan. Visst, för er ”icke-rökare” kanske detta är en bagatell, men för mig som rökt i flera år nu och inte riktigt varit aktiv i träningen på länge så är det mycket med tanke på att jag för en månad sen knappt klarade av en minut utan att behöva vila mig. ;)Tränings- och matschema :)

Här är veckans tränings- och matschema:


It's Oh So Quiet

Jag är så trött. Har inte tränat sen i lördags och jag känner att jag bara får mer och mer skolarbete. Jag vill kunna sova ut istället för att få fem timmars sömn varje natt, sju dagar i veckan. 

Ska försöka att göra klart större delen veckans arbeten idag så att jag kan andas ut lite och ta det lugnt. Orkar inte ens göra frukost längre så idag satte jag mig på ett café och köpte frukost och sitter här och tittar ut över stranden och vatten och bara tänker. Ska dock flytta mig över till Starbucks ett par kvarter bort då jag har ett möte om en timma. 

Ska göra om mitt träningsschema lite grann med, kan visa er sen. Pausar med träningen till imorgon så att jag inte bränner ut mig ännu mer. Har slut på cash så får leva snålt tills lönen kommer nästa vecka och förhoppningsvis en liten bonus eftersom jag fyller 20 år med. Oh God, 20. 


My Monkey Man


Utgång
Det har vart en underbart avslappnande helg. I fredags så mötte jag upp Morgan & gick ut och dansade en stund. Gick sedan vidare mot Rob där vi drack vin och kolla på TV och bara myste och avrundade vi kvällen med lite nattmat på Denny's!
När vi gick upp i lördags så åkte vi upp till bergen för at gå  på en marknad där farmers själva har odlat grönsakerna = organisk mat. Det blev även BBQ-fest på stranden mot eftermiddagen och sedan åkte jag bara hem och tränade i 2 timmar och hyrde lite film (2 filmer kostar 10kr att hyra!).
Testade på "Biggest Loser"-workouten igår med och har jätteträningsvärk idag!

I miss u

I miss my boo 


Outfit

Riktigt dåliga bilder, hade dock lite bråttom till skolan. Så här kan jag se ut en typisk dag:
Biggest Loser Boot Camp


BTW, så köpte jag en Biggest Loser-workout video igår för 4 dollar som är 1h lång. Ska försöka göra den 2 ggr i veckan.

Posters On My Wall

Istället för att hänga upp massa posters på min vägg har jag istället hängt upp lite träningsartiklar med övningar vid min träningshörna. Så här ser det ut:

LOL, vet inte varför bilden har roterat sig själv men kan inget göra åt saken... 

Dagens träning:

  • 30 minuters intervalljoggning
  • 1h spinning
  • 30 mins simning

    När jag kommer hem blir det även 30 minuters styrkeövningar för har jätteont i ryggen efter träningarna som resultat av brist på ryggmuskler (hoppas jag även om det kan vara tanten i mig som inte klarar av något).
Hoppas ni har det bra, ska försöka uppdatera igen på söndag (lär vara måndag er tid). Saknar er faktiskt. 

Breakfast

Idag körde jag ett litet hårdare pass: Judith kom förbi klockan 8 imorse och så gick vi på powerwalk med hantlar i en halvtimme och sedan 30mins spinning (ja, t.o.m. JAG har börjat lol) och så simmade jag även i en halvtimma. Ska även träna styrka när jag kommer hem så att jag går ner i vikt samtidigt som jag tonar kroppen. I och med att jag tränar mycket hårdare nu så äter jag en mer balanserad och proteinrik kost. Undviker även kolhydrater på kvällarna. Det här var min frukost idag:Ett grovt bröd (no butter) med ett stekt ägg och en stekt tomat + lite färska frukter. Yum!

Red Ken + Moroccan oil


Köpte in hela RedKen setet för unmessy/tangly/dry hair för bara $48. I Sverige kostar bara schampoot det priset så jag är lyckligt lottad som fått hela setet så billigt. 

Mirakelprodukten för mitt helt förstörda hår efter rakpermanentningen i november är dock den marrokanska oljan som ni ser ovan. Den har reparerat mitt hår nästan helt efter ungefär en månads bruk och som bonus gör den håret glansigt och mjukt. Rekommenderar den starkt!

I Helgas

Aloha!
I helgas hade jag fullt upp med att gå på international party, dega runt och plugga sönder. Här kommer lite bilder från när jag var på stranden med tjejerna! 
ÖgonfransförlängningWopp wopp. Har testat på att förlänga mina ögonfransar. Mascarafri - yes yes yes! De är MYCKET snyggare i verkligheten. Gick på 60 dollar i och med att det var första gången men det kommer att kosta 30 dollar varje gång jag fyller på (ca 1ggn/mån) hädanefter. Vad tycker ni? Passar det mig? ;)

Träningsschema

Har kommit igång riktigt bra med träning, har även vart och inhandlat massa grejer såsom hantlar, hopprep, pilatesboll osv. Har träningsvärk i hela kroppen nu men det känns så härligt! Här kommer mitt träningsschema: 

Har gjort det lite finare så att jag kan skriva ut den och hänga på min vägg som motivation. Toodles! 

RSS 2.0